Vi har modtaget byggetilladelsen til at opføre Container Living Musicon på vores hjørnegrund mellem Rabalderstræde og Penselstrøget på Musicon i Roskilde. Det betyder, at vi i løbet af de kommende måneder kan igangsætte byggeriet. Vi opfører 30 lejeboliger og 300m2 erhverv, og forventer at byggeriet står klar til indflytning efter sommerferien 2021.

Vores bidrag til arkitekturen /det kreative miljø på Musicon
Container Livings koncept er råt og med den centrale placering på Musicon, skriver byggeriet sig ind i de industrielle rammer omkring handelsstrøget Containerstriben og Roskilde Festival Højskole. Musicon er en kreativ bydel i rivende udvikling med moderne bæredygtigt projektbyggeri.

Byggeriet opføres som tre punkthuse som forbindes med hinanden via adgangsbalkoner. To af punkthusene opføres i fire etager, bestående af en stueetage i betonbase med store glaspartier til erhverv og tre etager med boliger. Det tredje punkthus opføres i tre etager med boliger samt en stor fælles tagterrasse for bebyggelsens beboere.

Boligerne er henholdsvis 30 m2 og 60 m2 og alle udstyret med eget køkken og badeværelse, gulvvarme og ventilation samt indrettet for optimal brug. I hver bolig er der store vinduespartier og, i de fleste tilfælde, altaner til at bringe lys ind i lejlighederne. Altanerne er skabt i forlængelse af boligerne, således beboerne kan indrette et privat uderum.

Fra bebyggelsens fælles sydvestvendte tagterrasse, kan beboerne sammen og i selskab med venner og familie nyde udsigten ud over Musicon og Roskilde by i det fjerne. Derudover etableres der et fælles udeareal bag punkthusene, som skaber liv i området.

Musicon
Musicon er en nyere, spændende og attraktiv bydel, i den sydlige del af Roskilde by, som tidligere har rummet en betonvarefabrik, og som nu er en bydel med fokus på kreative fag og erhverv. Området ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde station og udgør ca. 250.000 m2.

Musicon rummer i dag et godt miks af boliger, virksomheder, foreninger og markante kulturinstitutioner, som museet Ragnarock og teatret Aaben Dans, og betragtes som et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune. Musicon er derudover også lokation for populære arrangementer som f.eks. koncerter, danseforestillinger, udstillinger, festivaler, markeder mm.

Området udvikles med plads til mangfoldighed og fokus på bæredygtighed og med ambitionen om at skabe en pulserende bydel, som blander erhverv, boliger, uddannelse, kultur og iværksætteri i samspil med realiseringen af grønne strategier. Visionen for Musicon er, at området over de næste 5-10 år skal rumme omkring 1.000 boliger med 3.000 beboere foruden 1.000 arbejdspladser.