Kanalbyen: Urban Container Living

Kanalbyen ved Lillebælt bliver i de kommende år en levende og bæredygtig bydel med op til 2800 nye arbejdspladser og omkring 1000 nye boliger. Kunst og teater er tiltænkt at blive dynamoen for Kanalbyen, som vil blive et meget aktivt, attraktivt og innovativt boligområde.

Den 21. marts 2017 blev Container Living en del af dette projekt, idet man opnåede byggetilladelse, uden dispensationer, til to-plans containerbyggeri i henhold til Bygningsreglementet.

Byggeriet
Containerbyggeriet omfatter to hotellejligheder på 30 m², en hotellejlighed på 60 m², et kunst- og aktivitetslejemål på 60 m² samt to erhvervslejemål på 30 m². Byggeriet er i to plan og tilføjer liv og kant til Kanalbyens spændende innovative miljø.

Vores byggeri er et besøg værd

Området i Kanalbyen emmer af liv, tag et kig forbi og se containerbyggeriet og nyd den smukke udsigt over Lillebælt.

Adressen er: Købmagergade 103, 7000 Fredericia

Høje krav

Her er opført et projekt, som er resultat af de højeste krav, idet projektet er opført under de skærpede krav der stilles til hotelbyggeri. Byggeriet er opført i to plan, som stiller specielle krav til brand og honorerer Bygningsreglementet uden dispensationer. Desuden er byggeriet opført midlertidigt, således det kan flyttes andetsted, hvis området senere skal bruges til andet formål. For at krydre kompleksiteten yderligere opføres projektet på forurenet grund.

Det er helt unikt – og det beviser at konceptet er det helt rigtige. Hvilke andre byggerier kan honorere så store krav og samtidigt have denne fulde fleksibilitet? Et koncept der kan honorere de højeste krav der stilles.

Med byggetilladelsen til Kanalbyen dokumenterer vi, at vi blandt andet kan:

  • Bygge i henhold til Bygningsreglementet – uden dispensationer

  • Opføre etagebyggeri

  • Opføre flytbart byggeri på midlertidig beliggenhed

  • Bygge på forurenet grund

  • Opføre hotellejligheder efter højeste brandkategori xxx

Resultatet af et samarbejde

Samarbejdet med Kanalbyen er baseret på Fredericia Kommune og Realdanias ønske om udvidelse af aktiviteterne i Kanalbyen samt Container Livings ønske om en showcase for løsninger til etablering af både bolig og erhverv i ombyggede skibscontainere til innovativt byggeri med kant – Urban Living.