MUSICON

Container Living Musicon: Containerboliger i Roskildes kreative bydel

Følg byggeriet via facebook

I Roskildes kreative bydel, Musicon, opfører vi 30 attraktive, urbane boliger på Basgangen 4-6 og erhvervslokaler med adresse Rabalderstræde 22-24. Projektet har fået navnet Container Living Musicon og opføres centralt på Musicon – på hjørnegrunden mellem Rabalderstræde og Penselstrøget og skriver sig ind i de rå og industrielle rammer omkring Containerstriben og Roskilde Festival Højskole.  I øvrigt med en fantastisk udsigt til Ragnarock Museets ikoniske guldbygning. Projektet er blevet udvalgt til at deltage i afprøvning af Den Frivillige Bæredygtighedsklasse.

Container Living opfører byggeri efter bygningsreglementet. Design, opbygning og udførsel er analyseret og testet for vedligeholdelseskrav og levetid, og konklusionen er at byggeriet minimum lever op til andre beboelsesbyggerier.

Med de 30 nye containerboliger har Musicon-bydelen udsigt til endnu flere beboere, og bydelen er godt på vej mod realisering af de 1.000 boliger og 1.000 arbejdspladser, som der forventes at blive etableret i de kommende år. Læs mere om Container Living Musicon og Roskilde Kommunes visioner for Musicon herunder.

Musicon Beat Box klynge 1 | Container Livng

Klynge 1 facade mod gårdmiljø, august 2021 | Container Living

Musicon Beat Box | Container Living

Klynge 1 facade mod Penselstrøget, august 2021 | Container Living

Erhvervslejemål | Container Living Musicon

Erhvervslokale til udlejning | Container Living Musicon

Køkken 30m2 bolig | Container Living Musicon

Rotpunkt køkken 30m2 bolig | Container Living Musicon

Køkken 60m2 bolig | Container Living Musicon

Rotpunkt køkken 60m2 bolig | Container Living Musicon

Er du interesseret i at blive potentiel lejer? 

Er du interesseret i at blive potentiel lejer af en af vores lejeboliger på 30 og 60 m2 i Container Living Musicon? Læs mere om mulighederne her.
Send os en gerne en mail på udlejning@norsepm.dk for yderligere information. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt!

Facaden Container Living Musicon set fra hjørnet af Rabalderstræde og Penselstrøget

Gårdmiljø, adgangsdæk og elevatortårn Container Living Musicon

Container Living Musicon er et nytænkende containerbyggeri med fokus på design, kvalitet og komfort. Det er tegnet i samarbejde med Arkitema, opført i henhold til Bygningsreglementet og opfylder alle tidens krav til finish, energi og komfort. Boligerne er 30 og 60 m2 og vil alle blive udstyret med eget køkken og bad, gulvvarme og ventilation samt være udført i kvalitetsmaterialer og indrettet for optimal brug. I hver bolig vil der være store vinduespartier og, i de fleste tilfælde, altaner til at bringe lys ind i lejlighederne. Der vil desuden blive etableret depotrum og fælles vaskehus i bebyggelsen.

Moderne urban minimalisme i et levende miljø
Opdelt i tre punkthuse består Container Living Musicon af 30 lejeboliger samt erhvervslokaler. To af punkthusene opføres i fire etager, bestående af en stueetage i betonbase med store glaspartier til erhverv og tre etager med boliger. Det tredje punkthus opføres i tre etager med boliger samt en stor fælles tagterrasse for bebyggelsens beboere. Fra den fælles tagterrasse, der har en perfekt sydvestlig orientering, kan beboerne nyde udsigten ud over Musicon.

Punkthusene er forbundet med hinanden via adgangsbalkoner, som sammen med bebyggelsens elevator sikrer nem og niveaufri adgang til boligerne. Opstillingen af de tre stålkonstruktioner bliver som en halvcirkel med facader ud mod de to centrale gader i Musicon, Rabalderstræde og Penselstrøget. På bagsiden af husene bliver der trappeopgange og en lille plads med grillområde, cykelparkering og udearealer som sikrer et levende miljø omkring boligerne.

”Container Livivng Musicon er et sjovt og udfordrende projekt, hvor vi arbejder inden for containerens helt faste rammer, som vi alligevel formår at omforme til noget nyt. Ved at fastholde hver enkelt containers ydre, og sætte dem sammen med basens beton og de markante ståldragere, giver vi Musicon-bydelen nogle helt unikke og autentiske boliger. Der er ingen tvivl om, at disse boliger passer perfekt til områdets rå fremtoning.

Rolf Kjær, Forretningsområdechef, Arkitema

Boligerne er 30 og 60 m2. Alle er sammensat af to 40″ containere for at skabe mest mulig leverum og minimere gangarealet. Dvs. at vi har bygget to containere sammen til et modul på 5 x 12 m, i alt 60 m2.

Ved boligerne på 30 m2 deles modulet på tværs, så vi opnår to nærmest kvadratiske boliger, som måler 5 x 6 meter. Dette giver en fantastisk indretning, helt uden gangareal, ligesom alle boliger har eget køkken og bad.

Ved boliger på 60 m2, så undgår vi at dele modulerne på tværs, således at en bolig på 60 m2 måler 5 x 12 m.

Plantegning | 30 m2

Plantegning | 60 m2

Musicon – Roskildes kreative bydel

Musicon er en ny bydel i Roskilde, der tidligere har huset en betonvarefabrik, og som nu omdannes til en bydel med fokus på kreative fag og erhverv. Området ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station og fylder ca. 250.000 m2.

Musicon i dag
Musicon rummer i dag virksomheder, foreninger og markante kulturinstitutioner og betragtes som et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune i konstant vækst. Derudover er der opført 200 ungdomsboliger, mens familieboliger og ejerlejligheder er under opførelse. Musicon er også lokation for populære arrangementer som f.eks. koncerter, danseforestillinger, udstillinger, festival, markeder mm.

Musicon i fremtiden
Om 5-10 år, når Musicon er færdigudviklet, vil det være en bæredygtig og pulserende bydel, som fortsat vil udvikles med fokus på at blande erhverv, boliger, uddannelse, kultur og iværksætteri i samspil med realisering af grønne strategier. Visionen er at Musicon over de kommende år skal rumme omkring 1.000 boliger, herunder 3.000 beboere, og 1.000 arbejdspladser.