I Container Living har vi fra perioden november til februar haft fornøjelsen af seks udvalgte kandidater til at udvikle på vores strategi for fællesskaberne. I projektet har kandidaterne haft til opgave at udarbejde et koncept, der kan understøtte fællesskaberne i Container Livings ejendomme.

Fællesskab i en privat udlejningsejendom

I Container Living vil vi gerne skubbe til de forventninger, som potentielle lejere har til det private udlejningsmarked, ved at tilbyde og understøtte et beboerdrevet fællesskab parallelt med at Container Living fortsat driver ejendommen efter endt udførsel. Derfor har projektgruppen arbejdet på hvordan beboerne kan overtage en del af ansvaret for driften af ejendommen og derigennem have et fællesskab, der knytter sig til de praktiske opgaver. Men et godt fællesskab består ikke af praktik alene og derfor har projektgruppen også haft fokus på hvordan fællesskabet kan organisere sig, så de også kan tage et socialt ansvar for hinanden, gennem sociale arrangementer, velkomst af beboere, klubber mm.

I Container Living vil vi gerne at vores beboere oplever at fællesarealerne og faciliteterne omkring deres bolig føles som deres udvidede hjem. Og hvis vi mennesker skal føle os rigtig hjemme, så forventer vi også at have indflydelse på hjemmets udformning. Ofte følger der en række forpligtelser med det at drive et hjem, og de forpligtelser vil vi gerne at beboerne løfter i fællesskab. Vi mener nemlig også at det gode fællesskab får større værdi hvis det knytter sig til de praktiske opgaver, der gør vores containerejendomme dejlige at være i og understøtter fællesskabet mellem beboerne.

I teamet indså vi tidligt at kernen i Container Livings produkt naturligvis er glade beboere i vores ejendom. Derfor har vi haft fokus på at strømline den brugerrejse, som kommende beboere er på fra før de flytter ind og indtil de flytter ud igen udtaler David Henriksen.

Forskellige faglige kompetencer

Kandidaterne bidrog både med service- og oplevelsesøkonomi, eventkoordinering, pædagogik, sociologi, innovation og ingeniør-færdigheder, som har givet en stor faglig bredde i teamet. Teamet bestod af: 

Anne Sophie Stampe
Adrian Daniel Voicu
Per Juel Jacobsen
David Henriksen
Emma Haubro Kjøbsted
Sofie Natalie Vangsted

Projektforløbet har foreløbigt ført til at Container Living har ansat en af kandidaterne i en 3-måneders projektansættelse.