28-årige Rasmus Juul Thomsen fra Vestjylland er imponeret over standarden og funktionaliteten i sin containerbolig på havnefronten i Fredericia.

 

“Her er fedt at bo. Bygningen er ny og rustik på en urban måde, og lejligheden er hyggeligt indrettet. Jeg føler mig virkelig hjemme,” siger Rasmus Juul Thomsen, som har boet i den 30 kvadratmeter store containerlejlighed på 1. sal de seneste fem måneder.

“Jeg er imponeret over så mange funktioner, der er i lejligheden. Selv en kombineret vaskemaskine og tørretumbler er der blevet plads til. I andre studieboliger kan badeværelserne være så små, at man nærmest skal stå oppe i håndvasken for at tage et bad. Her er der masser af plads, og det er lige så godt som at bo på hotel,” siger Rasmus Juul Thomsen.

Fik øje på dem fra sin skole
Han er oprindeligt landbrugsmaskinmekaniker og læser nu til maskinmester på Fredericia Maskinmesterskole blot få hundrede meter fra sin containerbolig.

“I foråret og hen over sommeren pendlede jeg mellem Sønderjylland og skolen, men det blev for bøvlet i længden. Undervejs fik jeg øje på containerboligerne herovre og måtte flere gange over for at tjekke dem ud,” siger den 28-årige vestjyde, som faldt for boligformen, straks han fik lov at se en lejlighed indefra.

Rasmus bor lunt i sin container
“Jeg kan godt lide, at lejligheden både er funktionel og har varme farver og en god atmosfære. Og så er der et godt indeklima i containeren, som er meget effektivt isoleret,” siger Rasmus Juul Thomsen, som ved, hvad han taler om.

“På et tidspunkt i vinterens løb var der en ekstern varmeafbrydelse. Der gik halvandet døgn, før jeg opdagede afbrydelsen, så lunt var her,” siger vestjyden, som uddanner sig til maskinmester, fordi han gerne vil ud at sejle på verdenshavene.

Bolig med maritim forbindelse
“Jeg har altid haft en kærlighed til skibsfart og drømt om at stikke til søs på et stort skib. Mange af dem sejler jo med containere, og derfor er det lidt sjovt, at jeg nu selv bor i én. Også selv om jeg tit glemmer, at mit hjem er en container,” siger Rasmus, som også kun har modtaget positive kommentarer fra sine omgivelser.

“Inden de så min lejlighed, syntes folk, at det lød lidt sjovt, at jeg boede i en container. Men så snart de havde besøgt mig, syntes de også, at lejligheden er rigtig fed og spændende indrettet,” siger Rasmus Juul Thomsen, der nyder udsigten fra sin lejlighed.

     

Soveafdeling og badeværelse i Rasmus’ 30 m2 bolig. 

“Fra min lejlighed kan jeg kigge op i byen og over på resten af Kanalbyen. Og så snart jeg går udenfor, kan jeg nyde den fede udsigt over Lillebælt,” siger Rasmus Juul Thomsen, som er glad for at bo bæredygtigt, når man bliver mindet om det.

“Hvis jeg fik mulighed for at bo i en containerby igen, ville jeg gøre det, fordi der er basis for at lave et vildt godt fællesskab med masser af sammenhold sådan et sted”.

Rasmus anbefaler Container Living
“Byggekvaliteten er så høj, at jeg til daglig ikke tænker over, at boligen er bæredygtig. Men det er superfedt, at elementerne kan pilles ned og stilles op et andet sted, når der ikke længere er behov for dem her,” siger Rasmus Juul Thomsen, som synes, boligcontainere er fede.

“Jeg vil bestemt anbefale Container Living. Det er et ungt og anderledes koncept, som jeg synes, er meget attraktivt. Hvis jeg fik mulighed for at bo i en containerby igen, ville jeg gøre det, fordi der er basis for at lave et vildt godt fællesskab med masser af sammenhold sådan et sted,” siger Rasmus Juul Thomsen.

Rasmus i sin 30 m2 studiebolig. Boligen er indrettet med fokus på leverum og indeholder eget køkken og bad. Dertil er der også plads til en soveafdeling samt en sofakrog, man kan slappe af i efter studiet.