URBAN CONTAINER LIVING

Områder med kant

” … store vinduespartier, altaner og espaliér til begrønning af bebyggelsen og (red. containerne) leveres i forskellige farver, hvilket gør bebyggelsen varieret og farverig” 
– Forretningsområdechef hos Arkitema Architects, Rolf Kjær 
Udtalt om Container Living Musicon

Urban Container Living hylder det rustikke, rå og upolerede industrielle udtryk i en moderne kombination med det moderne urbane (by)liv. Der er stor interesse for boliger og byggerier, der stilmæssigt leder tankerne hen på rustikke industribygninger, men i en moderne form og variation – hvor nyt og gammelt mødes i harmoni og klæder hinanden. Denne type byggerier er blevet populære, nogle steder nærmest mondæne, da de skiller sig ud og får en ’kantet’ karakter.

De upolerede containere giver et råt og unikt udtryk, som blødes op af beplantning, fællesarealer og øvrige omgivelser. Hver for sig fortæller byggeriet og dets omgivelser historier, der står i kontrast til hinanden, men i samspil harmonerer de og skaber et skarpt udtryk, som varierer og differentierer sig fra det gennemsnitlige byggeri.

Containerbyggerierne kan være af midlertidig karakter, omend de kan have eksisteret længe. Dette skyldes, at de efter endt (midlertidigt) brug genanvendes andetsteds efterfølgende. Byggerierne henvender sig ofte til personer med fællesskabsønsker, alternativ levevis samt de, som kan se værdien i områder med ‘kant’.

Se vores projekter