SPORBYEN SCANDIA, RANDERS

106 nye containerboliger på vej ved den 150 år gamle Scandia togfabrik

I Randers nye bydel – Sporbyen Scandia opfører Container Living 106 nye attraktive lejligheder på henholdsvis 30 m2 og 60 m2. Lejlighederne organiseres i et “Barcode system” hvor containerne placeres side om side i grupper, der varierer i højden, fra 3-5 etager. Variationerne i højden skaber naturligt fredelige områder, hvor der etableres små opholdspladser i form af reposer og en fælles tagterrasse til beboerne. Betonbasen, der er placeret centralt i stueetagen, danner ramme for fælleslokaler og aktiviteter, der henvender sig til hele bebyggelsen.

Langs bebyggelsens sydøstlige side, forbinder det nye urbane strøg Sporparken, Randers med den nye bydel. Sporparken løber langs de gamle jernbanespor og etablerer en forbindelse, for trafikanter til fods og cyklister, som skaber rum til oplevelser, ophold og aktiviteter. Der skabes en kantzone mellem Sporparken og den nye bebyggelse, for at skabe et semiprivat gaderum, som beboerne kan indtage og omdanne til urbane miljøer i direkte forbindelse med den offentlige Sporpark.

De første DGNB Guld-certificerede containerboliger

Container Living Sporbyen er tegnet i samarbejde med arkitekterne hos Sweco, der er Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed. Ejendommen opføres i henhold til Bygningsreglementet og opfylder alle krav til kvalitet, energi og komfort. Ikke nok med at vi opfylder gældende krav, arbejder vi målrettet efter at kunne DGNB Guld-certificere vores ejendom i Sporbyen Scandia. Vi har for nuværende indsendt dokumentation af tegninger, beskrivelser og andet designmateriale til Green Building Council Denmark om præcertificering. Læs mere om vores bæredygtige indsatser og arbejdet med DGNB-certificering af vores ejendomme her.

Ejendommen set fra det nye hovedstrøg Sporparken.

Tagterrassen med udsigt over Kulturtorvet.

Beboernes fælles uderum 

Den nye bebyggelse orienteres mod det nye hovedstrøg Sporparken mod sydøst samt den fredelige og mere private Grønne Kile mod nordvest. Den Grønne Kile opstår som et haverum mellem den nye bebyggelse og den eksisterende hal, der bevares til parkering.

Den Grønne Kile, vil sammen med tagterrassen fungerer som beboernes mere private og fredelige uderum. Med denne orientering, optimeres dagslyset i boligerne og alle boliger etableres med altan med sol mod sydøst og nordvest.

Det bæredygtige og samskabende fællesskab

Det er først og fremmest igennem forandring og i relation til andre, at vi udvikler os som mennesker. Derfor vil vi skabe en ejendom, som kan danne rammerne for det foranderlige og fællesskabet heri. Innovation og store visioner er, ligesom det er en del af Randers’ DNA, kerneværdier i Container Living.

Vi bestræber os på at skabe rum, som bidrager til beboernes liv og fællesskab. Vi ønsker at forme ejendommen og det omkringliggende miljø sammen med de mennesker, som lever der.

Gennem workshops og interview finder vi frem til de ønsker og behov der er for at fællesskabet kan blive bæredygtigt og give mening for den enkelte. Herefter etableres der omkring boligerne et udemiljø med fællesfaciliteter og grønne opholdsarealer, som er tilpasset beboernes behov. Denne samskabelsesproces handler om at skabe de fysiske rammer, såvel som at kickstarte det sociale liv. Det skaber fællesskab og engagement hos beboerne, så de sammen får skabt en bæredygtig kultur og et socialt miljø.

Er du interesseret i at blive lejer? 

Er du interesseret i at blive lejer af en af vores lejeboliger på 30 og 60 m2 i Container Living Sporbyen?
Send os en gerne en mail på lejer@containerliving.dk for yderligere information. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt!

30 m2 og 60 m2 boliger

Vi har lagt alle fordomme på hylden og skaber boliger, der skiller sig ud og udfordrer den traditionelle måde at tænke boliger på. Boligerne er alle udstyret med eget køkken og bad, gulvvarme og ventilation samt udført i kvalitetsmaterialer og indrettet for optimal brug. I hver bolig er der store vinduespartier og, i de fleste tilfælde, altaner til at bringe lys ind i lejlighederne.