Musicon2019-07-04T11:53:30+00:00

MUSICON

Beat Box: Unikke boliger i Roskildes kreative bydel

Galleri

I Roskildes kreative bydel, Musicon, opfører vi ca. 30 attraktive, urbane boliger. Projektet har fået navnet Beat Box og opføres centralt på Musicon – på hjørnegrunden mellem Rabalderstræde og Penselstrøget og skrives ind i de rå og industrielle rammer omkring Containerstriben og Roskilde Festival Højskole.  I øvrigt med en fantastisk udsigt til Ragnarock Museets ikoniske guldbygning.

Med de ca. 30 nye containerboliger har Musicon-bydelen udsigt til endnu flere beboere, og bydelen er godt på vej mod realisering af de 1.000 boliger og 1.000 arbejdspladser, som der forventes at blive etableret i de kommende år. Læs mere om Beat Box og Roskilde Kommunes visioner for Musicon herunder.

30 og 60 m2 spændende bolig i et urbant miljø

Beat Box er et nytænkende containerbyggeri med fokus på design, kvalitet og komfort. Byggeriet opføres af Container Living og er tegnet i samarbejde med Arkitema Architechts. Det er opført i henhold til bygningsreglementet (herunder energi og komfort) og er det første etagebyggeri af containere i Danmark.

Beat Box består af ca. 30 boliger samt erhvervslokaler. Stueetagen består af beton med store glaspartier, som knytter bygningen til områdets historie. Herpå monteres de 48 containere, som vil udgøre boligerne. Betonbasen indeholder erhvervslokaler, vaskeri og en café, mens stålkonstruktionen vil indeholde ca. 30 boliger fordelt på 30 og 60  m2.

Beat Box er nært beslægtet med Container Livings projekt i Kanalbyen i Fredericia.

Moderne urban minimalisme

Containerne sættes sammen to-og-to og isoleres indvendigt, således den rustikke containeræstetik fastholdes og gør bebyggelsen varieret og farverig. I hver container vil der være store vinduespartier, indgangsdøre og i enkelte tilfælde også altaner til at bringe lys ind i lejlighederne. Opstillingen af de tre stålkonstruktioner bliver som en halvcirkel med facader ud mod de to centrale gader i Musicon, Rabalderstræde og Penselstrøget. På bagsiden af husene bliver der trappeopgange og en lille plads med grillområde, cykelparkering og udearealer som sikrer et levende miljø omkring de kommende containere.

Det urbane look signalerer industri- og bymiljø på en rustik facon, og boligerne er et godt eksempel på, at man sagtens kan indrette sig minimalistisk uden at gå på kompromis med kvalitet og livsglæde.

Se Beat Box Projektmappe

”Beat box er et sjovt og udfordrende projekt, hvor vi arbejder inden for containerens helt faste rammer, som vi alligevel formår at omforme til noget nyt. Ved at fastholde hver enkelt containers ydre, og sætte dem sammen med basens beton og de markante ståldragere, giver vi Musicon-bydelen nogle helt unikke og autentiske boliger. Der er ingen tvivl om, at disse boliger passer perfekt til områdets rå fremtoning.” 

– Forretningsområdechef i Arkitema Architect, Rolf Kjær.

Musicon – Roskildes kreative bydel

Musicon er en ny bydel i Roskilde, der tidligere har huset en betonvarefabrik, og som nu omdannes til en bydel med fokus på kreative fag og erhverv. Området ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station og fylder ca. 250.000 m2. Området er præget af de tidligere industribygninger og andre rustikke spor fra produktionen, vis karakter er integreret i udformningen af nye byrum og blandet med nybyggeri.

Musicon i dag
Musicon rummer i dag virksomheder, foreninger og markante kulturinstitutioner og betragtes som et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune i konstant vækst. Derudover er der opført 200 ungdomsboliger, mens familieboliger og ejerlejligheder er under opførelse. Musicon er også lokation for populære arrangementer som f.eks. konceter, danseforestillinger, udstillinger, festival, markeder mm.

Musicon i fremtiden
Om 5-10 år, når Musicon er færdigudviklet, vil det være en bæredygtig og pulserende bydel, som fortsat vil udvikles med fokus på at blande ervherv, boliger, uddannelse, kultur og iværksætteri i samspil med realisering af grønne strategier. Visionen er at Musicon over de kommende år skal rumme omkring 1.000 boliger, herunder 3.000 beboer, og 1.000 arbejdspladser.