Musicon2019-09-09T08:46:36+00:00

MUSICON

Beat Box: Unikke boliger i Roskildes kreative bydel

Galleri
Se Beat Box Projektmappe

I Roskildes kreative bydel, Musicon, opfører vi 30 attraktive, urbane boliger. Projektet har fået navnet Beat Box og opføres centralt på Musicon – på hjørnegrunden mellem Rabalderstræde og Penselstrøget og skrives ind i de rå og industrielle rammer omkring Containerstriben og Roskilde Festival Højskole.  I øvrigt med en fantastisk udsigt til Ragnarock Museets ikoniske guldbygning.

Med de. 30 nye containerboliger har Musicon-bydelen udsigt til endnu flere beboere, og bydelen er godt på vej mod realisering af de 1.000 boliger og 1.000 arbejdspladser, som der forventes at blive etableret i de kommende år. Læs mere om Beat Box og Roskilde Kommunes visioner for Musicon herunder.

Er du interesseret i at blive potentiel lejer? 

Er du interesseret i at blive potentiel lejer af en af vores lejeboliger på 30 og 60 m2 i Beat Box? 
Send os en mail på lejer@containerliving.dk for yderligere information. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt!

30 og 60 m2 lejeboliger opført efter tidens krav

Beat Box er et nytænkende containerbyggeri med fokus på design, kvalitet og komfort. Byggeriet opføres af Container Living og er tegnet i samarbejde med Arkitema Architechts. Det er opført i henhold til Bygningsreglementet og opfylder alle tidens krav til finish, energi og komfort. Boligerne er 30 og 60 m2 og vil alle blive udstyret med eget køkken og bad, gulvvarme og ventilation samt være udført i kvalitetsmaterialer og indrettet for optimal brug.

I hver bolig vil der være store vinduespartier og, i de fleste tilfælde, altaner til at bringe lys ind i lejlighederne. Til alle lejlighederne medfølger også et depotrum.

Containerne sættes sammen to-og-to og isoleres indvendigt, således den rustikke containeræstetik fastholdes og gør bebyggelsen varieret og farverig. Det urbane look signalerer industri- og bymiljø på en rustik facon, som passer perfekt ind i rammerne på Musicon.

Beat Box er et byggeri med fokus på design, kvalitet og komfort og boligerne bliver et godt eksempel på, at man sagtens kan indrette sig minimalistisk uden at gå på kompromis med kvalitet og livsglæde.

Moderne urban minimalisme i et levende miljø

Opdelt i tre punkthuse består Beat Box af 30 lejeboliger samt erhvervslokaler. To af punkthusene opføres i fire etager, bestående af en stueetage i betonbase med store glaspartier til erhverv og tre etager med boliger. Det tredje punkthus opføres i tre etager med boliger samt en stor fælles tagterrasse for bebyggelsens beboere. Fra den fælles tagterrasse, der har en perfekt sydvestlig orientering, kan beboerne nyde udsigten ud over Musicon.

Punkthusene er forbundet med hinanden via adgangsbalkoner, som sammen med bebyggelsens elevator sikrer nem og niveaufri adgang til boligerne. Bebyggelsens adgangsbalkoner skaber endvidere opholdsbalkoner i forbindelse med boligerne, hvor beboerne, foruden på altanerne, kan skabe et privat udeophold.

Opstillingen af de tre stålkonstruktioner bliver som en halvcirkel med facader ud mod de to centrale gader i Musicon, Rabalderstræde og Penselstrøget. På bagsiden af husene bliver der trappeopgange og en lille plads med grillområde, cykelparkering og udearealer som sikrer et levende miljø omkring de kommende containere.

Plantegning | 30 m2

Plantegning | 60 m2

Der er igennem tiden set mange eksempler på containerboliger. Når man skal bygge en mindre bolig på eksempelvis 30 m2, tages der ofte udgangspunkt i en standard container på ca. 2,5 x 12 m eller i alt 30 m2. Det giver en lang og snæver bolig uden de store kvaliteter og med alt for meget gangareal.

Allerede ved tilblivelsen af Container Livings koncept tog vi en beslutning om, at vi ikke ville producere små 30 m2 boliger på denne måde. Dette blev løst ved at bygge to containere sammen til et modul på 5 x 12 m eller i alt 60 m2.

Herefter deles modulet på tværs, så vi igen opnår to boliger på 30 m2. Forskellen er, at boligerne nu nærmest er kvadratiske med et mål på 5 x 6 meter. Denne metode giver en fantastisk indretning, helt uden gangareal, ligesom alle boliger har eget køkken og bad.

Ved boliger på 60 m2, så undgår vi at dele modulerne på tværs, således at en bolig på 60 m2 måler 5 x 12 m.

”Beat box er et sjovt og udfordrende projekt, hvor vi arbejder inden for containerens helt faste rammer, som vi alligevel formår at omforme til noget nyt. Ved at fastholde hver enkelt containers ydre, og sætte dem sammen med basens beton og de markante ståldragere, giver vi Musicon-bydelen nogle helt unikke og autentiske boliger. Der er ingen tvivl om, at disse boliger passer perfekt til områdets rå fremtoning.” 

– Forretningsområdechef i Arkitema Architect, Rolf Kjær.
.

Musicon – Roskildes kreative bydel

Musicon er en ny bydel i Roskilde, der tidligere har huset en betonvarefabrik, og som nu omdannes til en bydel med fokus på kreative fag og erhverv. Området ligger mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde Station og fylder ca. 250.000 m2. Området er præget af de tidligere industribygninger og andre rustikke spor fra produktionen, vis karakter er integreret i udformningen af nye byrum og blandet med nybyggeri.

Musicon i dag
Musicon rummer i dag virksomheder, foreninger og markante kulturinstitutioner og betragtes som et kreativt vækstcenter i Roskilde Kommune i konstant vækst. Derudover er der opført 200 ungdomsboliger, mens familieboliger og ejerlejligheder er under opførelse. Musicon er også lokation for populære arrangementer som f.eks. konceter, danseforestillinger, udstillinger, festival, markeder mm.

Musicon i fremtiden
Om 5-10 år, når Musicon er færdigudviklet, vil det være en bæredygtig og pulserende bydel, som fortsat vil udvikles med fokus på at blande ervherv, boliger, uddannelse, kultur og iværksætteri i samspil med realisering af grønne strategier. Visionen er at Musicon over de kommende år skal rumme omkring 1.000 boliger, herunder 3.000 beboer, og 1.000 arbejdspladser.