Kanalbyen2019-06-17T10:16:12+00:00

KANALBYEN

Kanalbyen Lillebælt: Urban Container Living

Se video
Galleri

Kanalbyen ved Lillebælt bliver i de kommende år en levende og bæredygtig bydel med op til 2800 nye arbejdspladser og omkring 1000 nye boliger. Kunst og teater er tiltænkt at blive dynamoen for Kanalbyen, som vil blive et meget aktivt, attraktivt og innovativt boligområde.

Den 21. marts 2017 blev Container Living en del af dette projekt, idet man opnåede byggetilladelse, uden dispensationer, til to-plans containerbyggeri i henhold til Bygningsreglementet.

Byggeriet

Containerbyggeriet omfatter to hotellejligheder på 30 m2, en hotellejlighed på 60 m2, et kunst- og aktivitets lejemål på 60 m2 samt to erhvervslejemål på 30 m2. Byggeriet er i to plan og tilføjer liv og kant til Kanalbyens spændende innovative miljø.

Høje krav

Her er opført et projekt, som er udsat for de højeste krav, idet projektet er opført under de skærpede krav der stilles til hotelbyggeri. Byggeriet er opført i to plan, som stiller specielle krav til brand og honorerer Bygningsreglementet uden dispensationer eller lignende. Desuden er byggeriet opført således, at det kan flyttes andetsted, hvis området senere skal bruges til andet formål. For at krydre kompleksiteten yderligere opføres projektet på forurenet grund.

Det er helt unikt – og det beviser at konceptet er det helt rigtige. Hvilke andre byggerier kan honorere så store krav og samtidigt have sin fulde fleksibilitet med hensyn til såvel anvendelsesmuligheder og fremtidig anvendelse? Et koncept der kan honorere de højeste krav der stilles.

Med byggetilladelsen til Kanalbyen, dokumentere vi, at vi blandt andet kan:

  • Bygge i henhold til Bygningsreglementet uden dispensationer
  • Opføre etagebyggeri
  • Opføre flytbart byggeri på midlertidig beliggenhed
  • Bygge på forurenet grund
  • Opføre hotellejligheder (højeste brandkategori)

Et attraktivt udemiljø med urban gardening og udendørs træningsfaciliteter

Kanalbyen er et spændende byområde, som med Grow Your City har sat gang i urban gardening fænomenet i Fredericia med stor succes. Området er fuld af aktiviteter året rundt, og i samarbejde med virksomheden Contrainer kan vi nu tilbyde vores lejere i Kanalbyen en effektiv omgang træning i et ready-to-use minigym, lige uden for døren. Contraineren kommer med en standardpakke af kvalitetsudstyr til styrketræning, cirkeltræning, conditioning og calisthenics – noget til ethvert behov.

Resultatet af et samarbejde

Samarbejdet med Kanalbyen er baseret på Fredericia Kommune og RealDanias ønske om udvidelse af aktiviteterne i Kanalbyen samt Container Livings ønske om en showcase for løsninger til etablering af både bolig og erhverv i ombyggede skibscontainere til innovativt byggeri med kant – Urban Living.