Boligformer 2018-09-13T15:24:04+00:00

BOLIGFORMER

Hvordan kan Container Living hjælpe samfundet?

Container Living bidrager med gode boligløsninger i nyskabende arkitektur. Hertil kan vi grundet hurtig levering bidrage til løsning af akut boligmangel – eksempelvis når der opstår mangel på studieboliger.

“Vi arkitekter har altid været fascineret af at bygge fleksible, modulære og flytbare boliger, og derfor er indretning af anderledes spændende boliger i containere en super spændende opgave. Det er vigtigt at se containerbyggeriet som en spændende mulighed for at lave anderledes byggeri, i stedet for en nødløsning, som det ofte bliver betragtet som.”

Rolf Kjær
Kreativ leder, Arkitema Architects

Plantegninger

Boligerne bygges i moduler med en bredde på mindst 2 containere, som kan etableres i alle størrelser og planer afhængig af areal til rådighed.


Plantegningerne herover er blot eksempler. Der er i princippet ingen begrænsninger hvad angår arealerne.

Referencer

De seneste 10-15 år har man udviklet containerbolig-tankegangen til at omfatte boligkomplekser, primært for unge mennesker. I Holland og England har man i stor udstrækning taget konceptet til sig. I Amsterdam findes et boligområde, som omfatter 1000 boliger for unge. Også i Frankrig i Le Havre er opført et meget omtalt boligkompleks til unge.

I Berlin er opført permanente boliger til flygtninge. Men modsat i starten med anvendelsen af containere som boliger i spændende design er det desværre ved introduktion af boligkomplekserne blevet noget mere industrialiseret i deres udtryk. Citi A Dock i Le Havre er dog eksemplet på det modsatte.

Citi A Dock

100 studieboliger
2010, Frankrig Le Havre

Utrecht University Campus

300 lejligheder
2008, Holland

Keetwonen

1000 studieboliger
2007, Holland Amsterdam

URBAN Rigger

Copenhagen
.

Flygtningeboliger

200 lejligheder
2015, Tyskland Berlin

Campus

Mødelokaler
1998, Slovakiet Bratislava